Inloggen als praktijk, school VO/MBO en Vlaanderen


Entree Federatie

Scholen die zijn aangesloten bij de Entree Federatie, kunnen gebruik maken van de inlogknop hieronder. Er is dan geen nieuw account nodig.

Voor nadere informatie over de Entree Federatie zie de website van Kennisnet.

Inloggen via Entree


Let op: PO scholen in Nederland loggen in via Basispoort!

PO schoolgebruikers in Nederland kunnen vanaf augustus 2022 alleen nog inloggen op Bareka via Basispoort. Gebruik de Barekategel in het portaal van je koppelpartner of via de tegel in Basispoort.

Na de eerste inlog via Basispoort (of koppelpartner) is het raadzaam om de ICT-Coördinator op je school te laten controleren of alle bestaande (oude) Bareka-gebruikers met eerdere toetsmetingen ook daadwerkelijk met de geïmporteerde Basispoortgebruikers samengevoegd zijn. Wanneer de schrijfwijze van de naam van een leerling bijvoorbeeld afwijkt in Bareka t.o.v. Basispoort zal de samenvoeging namelijk nog handmatig moeten gebeuren. In deze instructie staat omschreven hoe de ICT-coördinator dit makkelijk en snel kan doen.

Lukt het inloggen als leerkracht of leerling via deze tegel niet, of is de tegel naar Bareka ook niet zichtbaar in Basispoort:

  • Controleer of in de beheerdersomgeving van Basispoort het schuifje achter Uitgeverij Schoolsupport openstaat. Pas dan worden gebruikersgegevens in de opvolgende nacht gesynchroniseerd, en wordt de Bareka-tegel zichtbaar in Basispoort.
  • Is daags na het openzetten van het schuifje in Basispoort de Bareka-tegel niet zichtbaar, stuur dan een mail o.v.v. je brinnummer naar info@bareka.nl